Βιογραφικό

Ο Αντώνης Δρακόπουλος είναι Ψυχολόγος με Master στην Ψυχολογία και ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία.

Τι είναι κλινική ψυχολογία;

Η Κλινική Ψυχολογία είναι ο τομέας της Ψυχολογίας που συνδυάζει τη θεωρία με την κλινική γνώση, που έχει στόχο την καλύτερη κατανόηση, την πρόληψη, και τέλος την θεραπεία της Ψυχικής δυσλειτουργίας.
Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κλάδους της Ψυχολογίας. Βασίζεται σε δύο στάδια, το πρώτο είναι η Ψυχολογική Αξιολόγηση και μετά η Ψυχοθεραπεία.

Οι Κλινικοί Ψυχολόγοι είναι ειδικοί στην παροχή ψυχοθεραπείας σε όλο το ηλικιακό φάσμα, καθώς επίσης και σε κάθε ατομική η ζεύγους η ομαδική προσέγγιση.

Βοηθούν άτομα με ποικίλα προβλήματα της ψυχικής υγείας όπως το άγχος η κατάθλιψη ο θυμός κλπ .
Η θεραπεία γίνεται μέσω λεκτικής επικοινωνίας.

Στόχος είναι η ανακούφιση των οδυνηρών συμπτωμάτων με την γνωστική αναδόμηση που σημαίνει την ανάκτηση των λειτουργικών τρόπων σκέψης και επικοινωνίας που καταλήγει στην λειτουργική ( νοητικής – πνευματικής – ψυχικής – σωματικής) αύξησης τους.

Ο Αντώνης Δρακόπουλος είναι Ψυχολόγος με Master στην Ψυχολογία και ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία, κάτοχος νόμιμης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Επίσης έχει κατάρτιση Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης από το Κέντρο Ανθρωπιστικών σπουδών και Ερευνών τριετούς διάρκειας. Είναι ένα από τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Σεξολογικής Εταιρείας. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο όπου παρέχει συνεδρίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής σε άτομα, σε ζευγάρια, σε παιδιά και εφήβους, οι οποίες παρέχονται και διαδικτυακά.